Over Diepe Indruk

atelier van Diepe Indruk

Toen ik naar de Kunstacademie ging, had ik nooit gedacht dat ik nu een antieke trapdegel zou hebben voor ambachtelijk drukwerk. Hoe dat zo gekomen is?

Oorspronkelijk wilde ik de vrije richting doen. Maar op de St. Joost in Breda koos ik toch voor de grafische richting. Daar kwam alles bij elkaar: ontwerp, illustratie, fotografie, typografie. In 2000 studeerde ik af en ging werken als grafisch ontwerper bij een communicatiebureau in Rotterdam.

In 2007 verhuisde ik met mijn echtgenoot naar San Francisco. Daar zag ik in boetiekjes mooie handgemaakte kaarten liggen, gemaakt met een letterpress. Die zag je in Nederland nog niet! Er bleek een hele subcultuur te bestaan van creatieve ambachtslieden, die elkaar inspireerden.

Na vier jaar gingen we weer terug. Ik kocht een zeker honderd jaar oude Duitse trapdegel die stond te verroesten in een kelder. Na veel poetsen kwam ik erachter dat hij niet goed werkte! Gelukkig vond ik iemand die het een en ander heeft kunnen repareren, en nu is deze Tip-Top-trapdegel uit Bautzen, Duitsland helemaal schoongemaakt en opgeknapt. Ik richtte een kamer in als studio en daar druk ik nu mijn zelf ontworpen kaartjes.

(fotografie: Marianne Audette-Chapdelaine)